Подредиха в изложба картините на седемте художници от пленера “Дружба” 2021 в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_8618IMG_8654С майсторска изложба на седемте талантливи художници, участвали в традиционния пленер по живопис „Дружба“ 2021 в Стара Загора, завърши 25-ото му издание. Пленерът бе организиран от представителството на Съюза на българските художници в града, с изключителната подкрепа на Община Стара Загора.

В зала „Байер“ бяха подредени 30 платна на пленеристите. Част от техните творби ще обогатят фонда на Градската художествена галерия.

„Искам да поздравя всички творци, които взеха участие в юбилейното издание на пленерa „Дружба“. Благодарение на хора като Вас се поддържа живо изкуството. Благодаря Ви, че участвате и по този начин поддържате културата и духовността в Стара Загора“ – каза при закриването на форума кметът Живко Тодоров. Градоначалникът връчи емблематичния за пленера плакет, дело на Христо Златев, на всеки един от участниците.

Цялата изложба може да се разглежда като „Настояще и минало“ от гледна точка на това, че участват колеги, които са били сред пленеристите и на Симпозиумa по скулптура в камък, провел се през 1987 година в Стара Загора. От друга страна има преподаватели и студенти, които творят заедно“ – каза по време на откриването Милен Алагенски, председател на Представителството на Съюза на българските художници в Стара Загора. Той изрази надежда пленерът да се превърне в своеобразна среща на артисти.

Изложбата може да бъде видяна до 30 юни.

IMG_8591IMG_8614IMG_8631IMG_8626IMG_8593
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн