Кметът на Казанлък – удостоен със златен медал от Технически университет – София

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Галина Стоянова: „Казанлък да бъде град на студенти е сбъдната мечта“

3 (8)34 (1)Кметът Галина Стоянова взе участие във връчването на дипломите на първия випуск на Технически колеж – Казанлък към Технически университет – София на тържествена церемония на площад „Севтополис“ през изминалата празнична събота. Специални гости бяха ректорът на университета проф.Иван Кралов, изпълнителният директор на „Арсенал“ Николай Ибушев, прокуристът на „М+С Хидравлик“ Владимир Спасов, роднини и близки на възпитаниците от първия випуск.

Галина Стоянова поздрави първите абсолвенти на висшето училищe: „Днешният ден е един сън, който имах още когато станах кмет. Сън, който получих от предишни кметове и много казанлъчани – Казанлък да бъде град на студентите. Вие сте истинският факт, че този сън е истина. Благодаря ви, че се доверихте на Технически колеж – Казанлък, на Технически университет – София, на казанлъшкия бизнес, за да започнем това обучение!”.

Директорът на Технически колеж – Казанлък проф.Ивайло Ганев припомни трудното начало преди 3 години: „Бяхме убедени в нашата кауза и затова успяхме!“ – разказа той за изграждането на добри инженерни специалисти и отбеляза силната ангажираност на кмета и местния бизнес.

По решение на Академичния съвет на Техническия университет с най-високото отличие – Златен медал на университета за изключителен принос в създаването и развитието на Техническия колеж, бяха удостоени кметът Галина Стоянова, Николай Ибушев и Владимир Спасов. С престижния приз “Юбилейни 75 години ТУ-София” бяха наградени още 11 ръководители на машиностроителни предприятия, съдействали за развитието на модерна материална база и оборудване за качественото обучение на студентите в колежа, организатори на фирмени отдели за образование и квалификация.

Пионерите на колежа получават образователно-квалификационна степен „Професионален бакалавър“, специалност „Технология на машиностроенето“. Абсолвентите представиха свой благодарствен адрес към кмета Галина Стоянова и Община Казанлък, както и към всички, съдействали за тяхното успешно завършване. Първият випуск тържествено произнесоха Галилеева клетва, с която поемат обещание да използват наученото единствено за мирни цели, за по-добър свят.

След дълги години на търсене на възможности за откриване на висше училище в Казанлък то е открито във втория мандат на кмета Галина Стоянова с ПМС № 187/31.08.2017 г. (ДВ, бр. 72/05.09.2017 г.) Тогава тя определя успеха като добър пример за партньорство с бизнеса и академичната общност.

За новата учебна година прага на Техническия колеж в Казанлък учебния прекрачиха нови 200 студенти.

50
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн