Отборът на Второ ОУ „П.Р.Славейков“ спечели общинския кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5687IMG_5682Общинският кръг на Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се проведе днес в старозагорското Второ ОУ „П.Р.Славейков“. В него взеха участие четири отбора ученици от Второ ОУ “П. Р. Славейков“, СУ “Максим Горки”, ОУ “Георги Райчев” и ОУ “Стефан Караджа”.

Организатор на проявата са Министерството на образованието и науката, Община Стара Загора и Общинската комисия по безопасност на движението в партньорство с Второ ОУ „П.Р.Славейков“.

„Безопасността на движението по пътищата е взаимна отговорност на институции и участници в движението. Скъпи ученици, с натрупването на знания и умения за съблюдаване на правилата за движение по пътищата вие давате своя принос към намаляването на пътно-транспортните произшествия. Продължавайте да учите и да прилагате нормите за движение. Пожелавам ви успешно представяне на състезанието“, каза по време на откриването началникът на отдел „Образование“ в община Стара Загора Станимира Димитрова. Тя изказа благодарност и към съорганизаторите на събитието – Сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР Стара Загора, Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Н. Й. Вапцаров“ и Регионалното управление на образованието в Стара Загора.

Надпреварата се проведе в два етапа – писмен тест и практически тест. Експертно жури оценяваше състезателите.

На първо място се класира отборът на Второ ОУ “П. Р. Славейков”. Само на крачка от успеха бяха учениците от СУ “Максим Горки”, а бронза завоюваха възпитаниците на ОУ “Георги Райчев.

Всички участници получиха грамоти и предметни награди, като за призовите 3 места бяха връчени и плакети от Община Стара Загора.

IMG_5699IMG_5709IMG_5720IMG_5725IMG_5736
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн