Реконструкция на ВиК мрежата започва до началото на лятото в три зони на Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ViKНа пресконференция преди седмица кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров информира за изпълнението на голям брой инфраструктурни проекти. Има и такива, чието начало предстои. Такъв проект е изграждането на ВиК инфраструктура на обособената територия, обслужвана от “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Стара Загора*.

За медията ни от дружеството уточниха, че проектът включва реконструкция на ВиК мрежата на Стара Загора, Казанлък, Раднево и Чирпан, както и на довеждащи водопроводи към четирите агломерации.

В обектите за Стара Загора са предвидени за реконструкция водопроводите и канализационните колектори, попадащи в следните зони:

* Северно от бул. “Цар Симеон Велики” до ул. “Августа Траяна”, между бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Д-р Тодор Стоянович”;
* Кварталите “Три чучура-юг”, “Три чучура-център” и “Казански”;
* Южно от бул. “Цар Симеон Велики” ще бъдат подменени главните канализационни колектори.

Началото на строителните дейности се очаква в периода до началото на лятото.

Подробна информация ще бъда публикувана на сайта на дружеството.

* В рамките на агломерация Стара Загора ще бъде изпълнена реконструкция на 44,664 км вътрешна водопроводна мрежа и на 16,627 км канализационна мрежа и колектори, участък от 7,343 км от довеждащия водопровод “Дунавци”, както и изграждане на изсушителни полета и доставка на технологично оборудване за ПСОВ Стара Загора. Няма да се работи на вече обновените улици.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн