Стара Загора аплодира тройните си шампионки в баскетбола

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

64575658568

Специални благодарности отправиха състезатели, треньори и Община към спонсора на баскетболния "Берое" жени - бизнесмена Иван Ангелов

Специални благодарности отправиха състезатели, треньори и Община към основния спонсор на баскетболния “Берое” жени – бизнесмена Иван Ангелов

На площада пред сградата на Община Стара Загора днес бяха посрещнати и приветствани от старозагорци тройните шампионки от Баскетболен клуб “Берое”, които донесоха под липите едновременно три купи. Отборът победи в първенството на България, спечели Адриатическата лига и Купата на България.

“Изключително съм развълнувана, че днес всички ние – жителите и гостите на Стара Загора, всички фенове на спорта, на баскетбола, можем да се поздравим с този паметен и знаменателен момент – завоюване на три купи в един състезателен сезон – Купа на България, Купа на Адриатическата лига и за първи път в най-новата история на женския баскетбол – толкова чаканата шампионска титла на България!” – каза в поздравителното си слово ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. “Вие доказахте на всички, че можете. Вие заслужавате тези победи и тези трофеи. Гордеем се с вас и ви обичаме” – допълни тя.

В края на миналата седмица зелено-белите  се възползваха от домакинството си и спечелиха финалната серия срещу Монтана 2003 с 3 на 1 победи. В последния мач от серията момичетата, водени от Таня Гатева, победиха трудно с 82:77 и оформиха требъл този сезон, след като преди това триумфираха с Купата на България и титлата в Адриатическата лига.

Красимира Чахова отправи специални благодарности към кмета Живко Тодоров и към основния спонсор на женския баскетболен отбор – бизнесмена Иван Ангелов, който, по думите й, през последните години вложи неимоверно много усилия и средства за израстването на отбора. “Той неотлъчно е до вас и в хубави, и в тежки моменти, подкрепя ви и дава възможност този клуб наистина да се развива и да върви нагоре” – припомни зам.-кметът. Тя не пропусна и това, че миналата година шампионската титла на България завоюваха и момичетата до 12 години на баскетболния “Берое”, което обещава добра приемственост в отбора.

“Искам да изкажа най-голямото “Благодаря!” на Иван Ангелов – каза и старши треньорът на отбора Татяна Гатева. – Без него нямаше да можем да се справим. Години наред той положи големи усилия – финансови и морални, беше до нас и накрая успяхме да донесем купата в Стара Загора”. “Страшно много ни липсвате и тези три купи са и за вас!” – обърна се треньорката към феновете.

“Благодаря ви, че ни уважавате и винаги се отнасяте с респект към нас – бяха думите и капитана на отбора Виолина Кочева. – Благодарим и на нашата треньорка, която всеки разбор започваше с думите “Аз вярвам във вас!” – което е най- важното нещо за един спортист. Благодаря и на момичетата, с които заедно се борихме. Радвам се, че успяхме да зарадваме и вас, феновете, с три купи. Трудно е да се постигне такова нещо в една година” – призна Виолина Кочева.

Шампионките от баскетболния “Берое” получиха почетни грамоти, плакети за високи спортни постижения и подаръци от името на Община Стара Загора под звуците на “We Are The Champions” на “Куин” и дъжд от златни конфети. Отличени бяха още треньорът Таня Ганева, помощник-треньорът Неманя Ламбергар, президентът на клуба Валентин Тотев,  изпълнителният директор Иван Николов и членовете на управителния съвет.

P1430041P1430055P1430045P1430048P1430036P1430034IMG_5237IMG_5210IMG_5249IMG_5435IMG_5452IMG_5260IMG_5269IMG_5285IMG_5296IMG_5303IMG_5307IMG_5317IMG_5330IMG_5347IMG_5354IMG_5363IMG_5373
64575658569IMG_5449
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн