Осъдиха трима за девет взломни кражби в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение Казанлък, са осъдени С.С., на 19 г., Ф.С., на 17 г., и С.К., на 23 г., за това, че в периода от 20.07.2020 г. до 2.11.2020 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление – на девет пъти – от магазин за кафе, стая в болница, механа, тавански етаж, павилион за вестници, каравана, пекарна за хляб, магазин за авточасти и павилион за бързо хранене, в съучастие, чрез разбиване на входни врати и използване на техническо средство, са отнели чужди движими вещи – парични суми, метален сейф, газови халосни патрон, цигулка, таблет, мобилен апарат, фотоапарат и др. вещи, всички на обща стойност 5 600 лв., без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвоят, като кражбата е немаловажен случай – престъпление по чл. 195, ал. 1, вр. с чл. 194 ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на С.С. наказание от 4 г. „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим, на Ф.С. – наказание от 2 г. „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим и на С.К. – наказание от 1 г. „лишаване от свобода“ условно с 3 г. изпитателен срок.

В хода на разследването е установено, че извършителите са разбивали търговски обекти, домове и др. през нощта, като са отнемали различни вещи, но преди всичко са търсели пари.

Непосредствено след извършване на престъплението С.С. и Ф.С. са били установени и им е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от ноември 2020 г. Понастоящем С.С. и Ф.С. се намират в затвора, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн