Премиерът Борисов: Българските граждани вече могат да си направят изводи защо няма център-дясно правителство, а президентът Радев бави втория мандат, за да тече задкулисието

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Bulgaria 300Българските граждани, които гласуваха на изборите, могат да си направят изводите защо сега няма център-дясно правителство с ясна евроатлантическа ориентация, а вместо това в момента президентът Радев мотае втория мандат, за да тече задкулисието. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното работно съвещание с министри от кабинета. „Вчера Радев каза – правителството да работи. В същото време подопечните му малки партии наложиха мораториум, който е противоконституционен. Каква им е играта, той казва – работете и носете отговорност, докато се мотая и тече задкулисието в момента. Никой не знае кой с кого преговаря“, напомни министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов акцентира върху сложната геополитическа обстановка в региона, на фона на която се откроява „крещящото мълчание“ на президента Румен Радев по проблеми като шпионските скандали в България и Чехия, украинската криза и Навални. Борисов постави въпроса дали Христо Иванов е чул позицията на президента Радев и на „Има такъв народ“, давайки им безусловна подкрепа. „Христо Иванов сега се вайка, че бил разочарован от президента. Но когато бяха пред президентството, не се вайкаха. Когато надменно ни отказаха да има евроатлантическо доказано правителство, не се вайкаха. Сега бил разбрал, че президентът не си бил променил позицията. А докато работиш с БСП, ДПС и всички останали в парламента, разбираш ли го това?“, добави премиерът Бойко Борисов.

Даниел Митов от своя страна определи като необяснимо поведението на „Демократична България“, които дават безусловна подкрепа на партия, която не е заявила ясно геополитическите си позиции, и на президента Радев. „В ситуация, в която трябва да се вземат ясни и категорични позиции и трябва да се стои на страната на съюзите, в които членуваме, предпочитат да им дават безусловна подкрепа, а отказват разговор с нас“, напомни Митов.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн