Значително повече кандидатстуденти се явиха на предварителните изпити в Тракийския университет тази година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

TrU-5На 25.04.2021 г. в Тракийския университет се проведe последният от предварителните кандидатстудентски изпити за 2021 г. – изпитът по обща езикова култура, който е вход за над 25 от специалностите в Университета. В присъствието на заместник-ректорите по учебната и научната дейност доц. Нели Грозева и проф. Мирослав Карабалиев, кандидат-студент от Сливен избра измежду пет възможни варианта темата „Различният свят, в който вече живеем“. Участниците разполагаха с два часа, за да създадат текст при пълна жанрова свобода.

Във виртуалните изпитни стаи, създадени от екипа за прием на студенти в Тракийския университет, подкрепа и съдействие на кандидатстудентите оказваха 35 квестори от всички структурни звена на университета.

Броят на заявилите участие в предварителните кандидатстудентски изпити в Тракийския университет за 2021 г. е 1172. В сравнение с предходната 2020 г. е регистрирано повишение от 49%. С над 2.5 пъти е увеличин броят на желаещите да се явят на изпита по обща езикова култура и почти 2 пъти – за теста по биология, който е вход за над 30 от специалностите. С 44% е повишен и броят на кандидатите за изпита по биология, който е основно вход за специалностите „Медицина“ и „Ветеринарна медицина“. С 14% е увеличен и този за изпита по химия. Броят на желаещите да се явят на кандидатстудентските изпити по география, математика и общотехническа подготовка остава непроменен в сравнение с 2020 г.

Подаването на документи за редовните изпити в Тракийския университет започва от 1 юни.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн