Старозагорски ученици участваха във филм за Васил Левски

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

displayinlineПо повод 148 години от обесването на Апостола на свободата – Васил Левски, ИТВ „Аз мога, аз знам“, Държавната агенция за българите в чужбина и Международният фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“, предложиха на младите хора от българските училища в страната и зад граница да вземат участие в проект за създаване на онлайн филм и песен за Дякона.

Младите таланти от театралната формация при Шесто основно училище „Свети Никола“ в Стара Загора изпратиха видеоматериали от свои пиеси, пресъздаващи житейските пътища и духовни борби на Левски. Част от пиесите са използвани при монтажа на филма.

Филмът „Изпитът“ е разказ за Левски, съчетан с откровено непринудена дискусия между децата и младите хора за активната им гражданска позиция днес, спрямо неговите идеи. Инициативата даде възможност на младите хора да изразят своето отношение към делото на Апостола на свободата; стимулира се творческото мислене и изявата на младите хора, даде се възможност на учениците чрез средствата на информационните и комуникационните технологии да представят своята гледна точка за значението и актуалността на събитието в националната ни история; стимулира се изследователската дейност.

За активната позиция и участие в проекта училището получи удостоверение за достойно издържан изпит.

Линк към филма “Изпитът”:
https://www.azmogaazznam.com/index/competitions/id/300
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн