По закона на джунглата: всички срещу Борисов

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

TochkaВ Народното събрание днес беше разигран вариантът “всички срещу Борисов”. Едновременно по “Анимал Планет” течеше филм за това, как хиените се обединяват срещу лъва – битка, стара като Земята. В тия филмчета показват и какво обикновено става после – или той ги разпердушинва, или те му крадат обяда и го изплюскват за нула време.

На дневен ред е същинското раздаване на картите в една по-сериозна игра, участниците в която рано или късно ще преоткрият това, което от години знае Борисов: че балансът е най-доброто решение в днешния нестабилен свят. Когато няма абсолютно печеливши, няма и тотално губещи. И който иска да смени това правило с друго, трябва да е наясно, че ако разбалансира системата, първо ще го отнесе народът, но после и на самия него няма да му бъде простено. Това вече сме го играли.

Много ще е любопитно да видим през следващите дни как Христо Иванов например ще отхвърли кабинет на Даниел Митов с мандата на ГЕРБ. Вероятно ще го направи, но само ако очаква топчето от рулетката да спре на третия път и пред “Демократична България”. Което е напълно възможно. Силно впечатлени ще останем и ако дойде ред Корнелия Нинова да реди правителството на натовската ни страна. А за това, какви смесени чувства ще изпита Слави Трифонов с мандата под мишница, не ми се и мисли.

Много ни липсваха старите муцуни в новото Народно събрание, за да сме напълно щастливи. Е, върнаха се, честито. Мажоретките скандират, топката се тупка, а публиката зяпа ошашавена този “силно еротизиран парламент”, както го нарече Харалан Александров, може би впечатлен от люлеещата се походка на Мая Манолова на път към трибуната или от неотразимия чар на Татяна Дончева. Заедно с джобния генерал в тяхно лице имаме вечни, непреходни стойности. Те са нашето богатство, което неохотно делим със сценаристите на прехода. Какво да се прави, не останаха вече такива добри артисти като тях!

Максим Добрев
#vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн