Откриха нова сцена на Общински театър “Любомир Кабакчиев” в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1612С водосвет за здраве и благоденствие днес официално бе открита новата сцена на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в бившата зала „Лекс“ към административната сграда на Община Казанлък.

Приветствие към театралния състав отправи кметът на Община Казанлък Галина Стоянова. “В сегашните трудни условия, в които се намираме всички, за мен е силен знак това, да се възстанови един такъв своеобразен храм на духовността и да може той да приюти най-високия културен институт в своята духовност, който винаги успява да достигне до душите и сърцата на хората, създавайки културен продукт. Надявам се, че така ще бъде и занапред! – каза тя. – Въпреки трудностите, казанлъшкият театър си остава един от най-важните културни институти не само на общинска, но и на национална сцена” – допълни Галина Стоянова, обръщайки се към директора му Димитър Кабаков.

Тази вечер любителите на театралното изкуство в Казанлък ще имат възможност да гледат за първи път постановката „Чудомирови радости и неволи” под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков, в която се преплитат няколко сюжета по текстове и спомени на Чудомир. По думите на Димитър Кабаков, за първи път самият Чудомир е герой на театрален спектакъл, дори разказвач.

На добър час на казанлъшката театрална трупа – единствената професионална в Розовата долина, в новия й дом за представления за деца и възрастни!
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн