„БСП за България” с номер 4: С грижа за миньорите и енергетиката

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Специалисти настояват за ясно бъдеще на комплекса «Марица изток»

ГГ ДГ ГВ«Близо 15 години ежедневно съпреживявам успехите и проблемите на дружествата в енергийния комплекс. С особено притеснение следя развитието на рестрикциите, които се налагат от Европейската комисия върху развитието на българската енергетика, с множеството неясноти около т.н. „Зелена сделка“, с несигурното бъдеще на нашето най-голямо въгледобивно дружество, както и на най-голямата ни топлоелектрическа централа ТЕЦ „Марица изток 2”, която е основният консуматор на добиваните от нас миньорите въглища. За огромно съжаление държавната стратегия за развитие на сектор «Енергетика», в който неразделна част е и въгледобивът, е неясна, заблуждаваща и не осигурява бъдеще на комплекса „Марица изток“. Това заяви кандидатът за депутат инж.Георги Господинов, който работи в рудник “Трояново-1″, в отдел “Здравословни и безопасни условия на труд” като инспектор по технически надзор. В листата на „БСП за България” е десети. Според него нужна е спешно държавна стратегия за развитието на енергетиката.

«Като човек, който е част от енергийното сърце на страната ни, искам и ще продължа да се боря България да остане енергийно независима държава, „Мини Марица изток“ и конвенционалните ТЕЦ, намиращи се в региона, да продължат да се развиват и да бъдат гарант за националната сигурност!», каза още той.

«За мен, като служител на най-големия от трите рудника, както и за моите колеги, е много важно как и докога ще работи комплекса „Марица изток”. Твърдо съм убеден, че ако не запазим и не продължим да развиваме собствена енергетика няма да имаме нито просперираща икономика, нито доходи, които да ни позволят да се грижим за семействата си. България има нужда от собствена, стабилна и независима енергетика», категоричен пък е инж. Диан Господинов, електрошлосер в Рудник „Трояново-Север“.

«В запазване и модернизиране на въглищните централи в „Марица изток“, инвестиране в проекти за намаляване на вредните емисиите, въвеждане на нови технологии за производство на ценни суровини, подобряване екологията в района и откриване на нови работни места. По този начин ще се запазят съществуващите наши собствени въглища, респективно „Мини Марица изток“ и централите в региона. С внедряването на нови технологии ще се запазят и открият нови работни места. Това твърди кандидатът за депутат инж.Георги Василев, ръководител отдел „Инвестиции“ в ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД.

Според инж. Василев перспектива и възможности за бъдещето на комплекса «Марица изток» има, както и хора, с които да се реализират новите проекти. Необходимо е желание, намиране на средства и най-вече политическо решение.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#svz

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн