Георги Гьоков: Гласувайте в неделя, за да не съжалявате още 4 години

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Georgi Giokov 660 2Социологически проучвания седмица преди изборите показват, че резултатите на двете големи политически сили са почти изравнени с малка разлика за едната, но никой не се съмнява, че големият сблъсък ще бъде между ГЕРБ и БСП. Независимо от резултата, се очертава едно бъдещо коалиционно правителство, защото никоя партия не би успяла да спечели мнозинство. Така Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България” в 27-и МИР, отговори на въпрос на водещата в предизборното студио на ТВ Загора.

„Малките партии ще определят коалициите, а това не винаги е добре. Моят опит на парламентарист показва, че след изборите започват договаряния, които не винаги са на принципна основа”, обясни Гьоков.

Той допълни, че идеята на БСП е след изборите, в зависимост от резултатите, да се направи допитване сред членовете и симпатизантите на партията, с кого би искала да влезе в коалиция.

„Категорично в коалиция с ГЕРБ няма да влизаме. За нас са важни преди всичко програмите, посланията, целите, които си поставят дадена партия. Но коалиция не на всяка цена, а с тези, които подкрепят нашата програма в акцентите й, от които не можем да отстъпим. А те са няколко: в здравеопазването-болниците да не бъдат търговски дружества и здравето да не е стока, премахване на плоския данък и въвеждане на прогресивното подоходно облагане, преизчисляване на всички пенсии. Няма да отстъпим и от мерките да бъдат подпомагани младите семейства и хората от уязвимите групи”, поясни Георги Гьоков.

„За всички днешната ситуация бе необичайна, предизборната кампания бе необичайна, по-скоро премина през медиите и социалните мрежи. Нашата кампания се изразява в представяне на нашата програма, искахме хората да чуят какво им предлагаме, след като спечелим изборите. Не премълчавахме и грешките на управляващите, но това не е във фокуса ни. По-силно е да кажеш своите предимства и те да стигнат до повече хора, смята социалистът.

Той допълни, че седмица преди изборите не забелязва ентусиазъм сред избирателите, но го отдавал на това, че хората се притесняват от Ковид-епидемията, влияел им и страхът, който ежедневно се насаждал.

„Вирусът действително е опасен, но да отидеш да гласуваш е не повече опасно, отколкото да пазаруваш в голям магазин. Затова моят призив е да не допуснем изборите да бъдат манипулирани, всеки да направи своя информиран избор за партиите и коалициите, които участват в изборите, и да отиде да гласува, за да не съжалява, че в следващите 4 години няма промяна.

Излезте и гласувайте! Изберете на 4.04. бюлетина №4! Защото БСП носи промяната», заключи водачът на социалистите в област Стара Загора.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн