Разследват убийство на 35-годишен мъж в офис на фирма за бързи кредити в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1420948На 24.03.2021 г. в 17.19 ч. в Първо РУ на МВР – Стара Загора е било получено съобщение за стрелба в офис на фирма за бързи кредити, който се намира в централната част на Стара Загора, бул. “Цар Симеон Велики” 142 (западно от НЧ “Кл. Охридски”, в блока до кръстовището на главната улица с ул. “Л. Каравелов” – ред.). На място са пристигнали полицейски екипи и лекари от Спешна помощ. В помещението е бил открит труп на мъж с прострелна рана в главата. Установена е самоличността на починалия – Станимир Иванов, на 35 г., от Стара Загора. Той е криминално проявен.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора веднага е образувано досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл.115 от Наказателния кодекс.

При проведените от органите на МВР, под наблюдението на Окръжна прокуратура – Стара Загора, действия по разследването е установен евентуалният извършител на убийството – В. В., на 37 г. Той е направил самопризнания, че при възникнал скандал е прострелял Станимир Иванов със законно притежаваното си огнестрелно оръжие – боен пистолет, марка „Берета“. Извършен е оглед на местопроизшествие и свързаните с него претърсване и изземване, при които са иззети вещи с оглед приобщаването им като веществени доказателства по делото. Предстои назначаването на експертизи, които да установят с точност механизма на осъществяване на деянието и причината за настъпване на смъртта на Станимир Иванов.

В.В. е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Днес, 25 март 2021 г., материалите по делото ще бъдат докладвани на наблюдаващ прокурор, като предстои повдигане на обвинение и удължаване на срока на задържането му до 72 часа.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора, в която участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор (вдясно на снимката), и комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ към ОД на МВР – Стара Загора, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив. Основната версия за убийството, по която се работи, са неуредени финансови взаимоотношения в рамките на фирмата за бързи кредити, чийто служител е бил убитият.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн