Разбиха нарколаборатория в с. Опан, има двама задържани

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Опан 4Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми П.К., на 38 г., и П.М., на 33 г., за това, че на 22.03.2021 г., в с. Опан, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си, без надлежно разрешително са държали високорисково наркотично вещество – канабис – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс, както и за това, че през периода от неустановена дата от началото на 2021 г. до 22.03.2021 г. в къща, намираща се в с. Опан, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си са отглеждали 160 растения канабис в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл.354в, ал.1, вр. чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа.

Днес, 25 март 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

По образуваното досъдебно производство под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествието, претърсване и изземване. Предстои да бъде назначена химическа експертиза, която да даде заключение за процента съдържание на наркотично вещество в растенията и в намерената окосена растителна маса, оставена да изсъхва.

Разследването по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн