Храм “Света Троица” в Стара Загора – със собствен сайт

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Sveta TroicaНа посещения от целия свят се радва сайтът на храм „Света Троица“, Стара Загора. Той е създаден по идея на Църковното настоятелство, с благословението на Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан.

Сайтът има 7 категории – Начало, Актуално, За храма – История, Светини, Богослужение, Галерия, За децата – Неделно училище и Ателие по иконопис, Вяра и знание – Издания, Проповеди и беседи, както и Контакти, където са посочени мобилните телефони на свещениците, с цел по-лесна комуникация.

„Разработихме сайта, за да бъдем по-близо до хората. Развиваме и Фейсбук страницата си, за да можем да сме актуални и в социалните мрежи“ – споделя предстоятелят на първия храм от Старозагорска духовна околия с активност във вируталното пространство ставрофорен свещеноиконом Евгений Димитров.

Изключително забележителна е историческата категория, тъй като в нея е събрана информация за изграждането и възстановяването на храма, кървавата трагедия на 19 юли 1877 година и Мавзолея-костница.

Висок е интересът и към проповедите и беседите на отец Стефан Чалъмов, публикувани във „Вяра и знание“. Не са пропуснати и най-малките – децата от неделното училище, които са емблема на храма с различните си занимания и благотворителни инициативи.

Всеки, който желае, може да посети сайта на линка по-долу:
https://svetatroitsa-stz.com/
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн