Д-р Неделчо Маринов, „БСП за България”: Земеделието се нуждае от спешни законодателни промени

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Нашият приоритет е да се подпомагат малките и средни земеделски производители

105.Неделчо-Маринов„След 14 години членство в ЕС България не се е доказала като конкурентоспособна на останалите страни-членки в областта на земеделието. Ние се превърнахме основно в консуматор на вносни стоки, не изнасяме толкова продукция, колкото внасяме. По официални данни между 40 и 50% от храните, които консумираме, независимо дали са животински или растителни, са вносни. Това е грешна политика при положение, че България е известна с традициите си в селското стопанство”. Това заяви в предизборното студио на ТВ Стара Загора д-р Неделчо Маринов. Той е от младите хора от БСП, ветеринарен лекар, и е кандидат за народен представител под №5 в листа на „БСП за България”.

Според него БСП би могла да промени ясно и категорично сегашната ситуация в земеделския сектор, като създаде условия за урегулиране на пазара и обърне посоката на субсидиите към по-широк спектър производители. ”Нашият приоритет е да се подпомагат малките и средни земеделски производители. Това би променило баланса и би довело до една устойчива политика в земеделието. Подпомагането на малките семейни ферми би възродило живота в малките населени места, които са оставени на обезлюдяване”, заяви социалистът. Той допълни, че БСП има разработени варианти, при които тези фермери да произвеждат продукция, бързо да я реализират до крайния потребител и да могат да издържат семействата си от този бизнес. Такава политика би се отразила положително и на демографската криза. „Какво по-добро от това да осигуриш на семейството си спокоен живот в едно по-малко селище, да произвеждаш чиста продукция и да имаш нормални доходи”, каза Маринов.

Според него сред големите проблеми, особено през последните години, са набезите и кражбите на земеделска продукция. „Земеделски стопани ни споделят, че недопустимо е открадната от тях продукция да се реализира на пазара свободно, без да се търси произхода й, за собствено производство. Затова трябва да се работи в посока за подобряване на законодателството, за да има санкции за нарушителите и ясни правила за производителите”, заключи Неделчо Маринов.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн