Корнелия Нинова в Чирпан: За БСП общинските болници са гръбнакът на здравеопазването

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Гьоков НиноваНинова - пазар 2За БСП общинските болници трябва са гръбнака на здравеопазването. В големите градове се създадоха много здравни заведения, но в по-отдалечените и малките населени места здравното обслужване на населението е все по-трудно. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в Чирпан след среща с д-р Неделчо Тотев, председател на Сдружението на общинските болници.

Според Нинова за да се подобри обслужването на населението е необходимо във всеки регион да има спешна помощ, доболнично лечение и болнична помощ.

Председателят на БСП сподели, че държавата трябва да се погрижи за кадрите, които работят в здравеопазването. В програмата си БСП предвижда държавна наредба, според която да се определи базова заплата за медиците, а от болниците да получават допълнително възнаграждение според труда си. Държавата трябва да поеме разходите по специализацията на лекарите срещу задължението те да работят за известно време в определени райони.

Държавата има нужда от общинското здравеопазване и аз и моите колеги от Сдружението сме убедени, че само с консенсус могат да се решат проблемите в здравеопазването. Ковид пандемията извади наяве всички натрупани проблеми, заяви д-р Неделчо Тотев.

Лидерът на БСП посети Чирпан, където се срещна с граждани и симпатизанти и разговаря със земеделски производители и търговци на зеленчуци, цветя и други стоки на местния пазар. Тя бе посрещната от водача на старозагорската листа Георги Гьоков и лидерите на областната и общинската организация на БСП Румяна Динева и Стайко Генов. С граждани по пешеходната алея се срещнаха и кандидатите за народни представители на „БСП за България” с номер 4 в бюлетината. Учители подариха на Нинова книгата „Съчки върху жеравата” от местния творец Тотьо Нерезов в градския парк, където тя поднесе цветя пред паметника на поета Пейо Яворов.

Пред паметника Яворов 2
Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн