Ангел Джамбазки: Повишаването на доходите на българите е приоритет №1 за ВМРО

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

A.DjambazkiДа продължи повишаването на доходите на българските граждани е на първо място сред нещата, на които трябва да се обърне внимание във вътрешно политически план през следващия управленски мандат, заяви Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО.

Успяхме да изпълним едно от своите предизборни обещания в миналия мандат, направихме минималната пенсия 300 лв. Това е факт, тя порасна почти двойно. В началото на мандата беше 186 лв., което беше унизително ниско възнаграждение за хора, които са работили цял живот достойно и са плащали своите данъци, припомни Ангел Джамбазки. По думите му и 300 лв. не е достатъчна сума затова основна цел на ВМРО е да пристъпи в новия мандат отново към повишаване на минималната пенсия. Трябва да бъдат преизчислени и всички пенсии, така че те да бъдат справедливи. За да не се случи така, че човек, който не е работил цял живот и такъв, който е работил цял живот, да получават една и съща пенсия, добави той.

Като втори приоритет в управленската програма зам.-председателят на ВМРО посочи решаването на демографската криза през нейните няколко аспекта. Успяхме да постигнем нещо, за което ВМРО отдавна се бори в предишния мандат, а именно въвеждане на семейното подоходно облагане. Сега всяко едно работещо семейство ще получи, както следва – 450 лв. за едно дете, 900 – за две, 1350 – за три деца. Това е особено ценно, защото прекратяваме порочния модел да се стимулира на общо основание безотговорната циганска раждаемост, категоричен е Ангел Джамбазки. Няма да се раздават пари по махалите, няма да се раздават пари да се правят деца, които после да тежат на социалната система и които няма да имат шанс в живота, посочи той. Джамбазки подчерта, че чрез семейното подоходно облагане парите ще остават в бюджета на образованите и работещи семейства с деца.

Като втори аспект на демографския проблем той посочи овладяването на битовата престъпност по селата.

Като важна задача пред ВМРО в следващия мандат Ангел Джамбазки изтъкна и възстановяването на отбранителните способности и преодоляването на недокомплекта в българската армия. Знаете, че за първи път, благодарение на усилията на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, бяха обновени редица видове въоръжени сили в състава на армията, беше повишено възнаграждението на военнослужещите, беше закупена нова бойна техника като почти изцяло тя се произвежда в България, припомни още зам.-председателят на ВМРО.

Платена публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление!
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн