Георги Гьоков: Трети март е една от най-значимите дати в хилядолетната ни история

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Стара Загора 02Стара Загора 01„Честита свобода на българите! Трети март е една от най-значимите дати в нашата хилядолетна история. За мен той е символ на държавността и възстановяването й за България. С тази дата формално се слага началото на изграждането на независима България, на България, която знаем днес” – заяви народният представител Георги Гьоков, водач на листата на „БСП за България” за 45-то Народно събрание.

Кандидатите за народни представители от Стара Загора се включиха в тържествените прояви за отбелязване на националния празник на България – Трети март. Те поднесоха цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора” в парк „Пети октомври”, присъстваха на церемонията по издигане на националното знаме в Стара Загора и положиха цветя на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора”. Кандидатите за народни представители от Казанлък се качиха на връх Шипка, за да поднесат венец на Паметника на свободата и се срещнаха с президента на Република България Румен Радев.

„Покланяме се на Шипка пред силата на духа и саможертвата на героите, съхранили българското през вековете и позволили да възкръсне българската държава. Днес свеждаме глава пред подвига на опълченци, руси, финландци и румънци, близки и далечни братски народи, които проляха кръв на българска земя, за да го има Отечеството ни!” – заяви на Шипка зам.-председателят на Областния съвет на БСП-Стара Загора и кандидат за народен представител Пламен Караджов.

Шипка 01
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн