Обявяват национален литературен конкурс за есе на тема “Раковски и свободата”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

OVLBПо повод на 200-годишнината от рождението на Г. С. Раковски, Обединената велика ложа на България и Фондация „Благотворителност и милосърдие“ обявяват открит национален литературен конкурс за написване на есе на тема “Раковски и свободата”.

Всеки участник в конкурса ще получи грамота за участие, а първите трима класирани автори – грамота и парична премия от 500, 400 и 300 лева.

В конкурса могат да участват гражданите на Република България от всички творчески възрасти.

Есетата се приемат за журиране до 6 май 2021 г. – Гергьовден, в стандартен електронен вид и формат DОС, на е-mail: konkurs.rakovski@gmail.com

Жури на конкурса:
Председател: проф. Валери Стефанов.
Членове: доц. Илия Кожухаров, доц. Ефрем Ефремов, доц. Атанас Владиков и Степан Ерамян.

Задължително е авторът да посочи под основния текст на есето своето име, възраст, пощенски адрес, телефон и e-mail за обратна връзка.

С предоставянето на своето есе за журиране всеки автор декларира, че то не е било публикувано досега и че предоставя своите авторски права на Обединената велика ложа на България за издаването на одобрените есета в сборник.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн