Настанените в Дома на инвалида – без COVID, днес изследват персонала

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Dom na invalidaВ периода 29 януари – 12 февруари 2021 г. в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в Стара Загора са регистрирани 5 доказани случая на COVID-19 (един човек от персонала и четирима, настанени в социалното заведение), съобщиха от РЗИ – Стара Загора.

Още при диагностицирането на първия случай инспектори на РЗИ извършиха проверка за спазване на ограничителните мерки и дезинфекционния режим. Пропуски не се установиха.

Между 15 и 17 февруари се извършва планирано изследване с бързи антигенни тестове на всички настанени в Дома и персонала за установяване на активен източник на коронавирусната инфекция.

Към 16 февруари са изследвани всички домуващи (общо 174 души), които са с отрицателни резултати за COVID-19. Изследванията на персонала се извършват днес.

Във връзка със създалата се епидемична обстановка РЗИ – Стара Загора връчи 2 предписания на директора на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания с конкретни противоепидемични мерки.

С цел ограничаване на инфекцията е наложена карантина до 21 февруари 2021 г., включително.
#gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн