Високата скорост на Аудито е разкъсала пешеходеца, части от тялото са се озовали в купето

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Извънреден брифинг на окръжния прокурор Дичо Атанасов и директора на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Стоян Стоянов

46536735

38-годишният водач на мощното “Ауди А8″, което, както съобщихме по-рано, снощи блъсна и уби на място пешеходец край източната табела за край на Стара Загора в района на “Метро” (в посока към Нова Загора), е в посттравматичен шок от случилото се и към момента комуникацията с него по фаталния инцидент е трудна. Трябва да мине малко време и да се успокои, докато стане способен да даде смислени обяснения, съобщиха на извънреден брифинг от 15.00 часа днес в Съдебната палата окръжният прокурор Дичо Атанасов (вдясно на снимките) и директорът на ОДМВР – Стара Загора ст. комисар Стоян Стоянов.

Водачът не е криминално проявен, не е осъждан. Тестовете на място са дали отрицателен резултат за употреба на алкохол и наркотици, но за всеки случай му е взета и кръв за анализ.

Тепърва ще се установяват причините за ПТП-то. Назначени са съдебно-медицинска и автоекспертиза, както и съвместна такава.

Досъдебното производство е образувано по чл. 343, ал.1, буква В от Наказателния кодекс, който предвижда лишаване от свобода на виновното лице от 2 до 6 години.

“Очевидно скоростта на автомобила не е била нито в рамките на позволената (ограничението на това място е 50 км/ч.), нито съобразена с конкретните пътни условия. Фрапиращото е, че трупът на пострадалия е разчленен – торс, глава, крайници има както в купето на автомобила, където са попаднали през счупеното предно панорамно стъкло, така и в зоната на произшествието. Скорост в този момент не е коректно да сочим, защото тя трябва да бъде установена от автотехническата експертиза, но очевидно е била голяма. Пледираме както към пешеходците, така и към водачите на МПС, да се съобразяват с намалената видимост в тъмната част на денонощието, защото един пешеходец, облечен с тъмни дрехи, не изпъква по никакъв начин и се забелязва много трудно на осветеността от фаровете” – каза окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Спирачен път в зоната на произшествието не е намерен. Аудито е спряло на 170-180 метра от вероятното място на удара. За пешеходеца, чиято самоличност към момента не е установена, поради естеството на въздействието върху трупа може да се каже само това, че е от мъжки пол, на видима възраст 50-60 години. Не са намерени лични документи у него. Провеждат се активни оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване на самоличността, съобши ст. комисар Стоян Стоянов. Работи се и по версията за самоубийство, което предполага съзнателно изскачане на пешеходеца пред бързо движещ се автомобил.

P1420812Ударът е бил челен. Освен счупеното панорамно стъкло, има подбитости и върху предницата на колата. Пътникът на дясната предна седалка е получил травма на гръдния кош от проникналите в купето части от трупа и също е стресиран от станалото. Двамата в Аудито са били с поставени обезопасителни колани.

Няма данни за провеждането по това време и на това място не нерегламентирана автогонка.

Мястото на фаталния инцидент

Мястото на фаталния инцидент. Снимка Карти Гугъл

https://www.google.bg/maps/

https://www.google.bg/maps/

#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн