6 години затвор грозят 23-годишен за закана с убийство след запознанство в социалните мрежи

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение Казанлък, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.П., на 23 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 13.10.2020 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е осъществил закана с убийство спрямо пострадалата жена с думите: „Ще напълня пистолета и ще гръмна всички, и накрая ще се самоубия!“ и тази закана е могла да възбуди основателен страх за осъществяването – престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс,

както и за това, че на 19.10.2020 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е осъществена закана с убийство спрямо мъж, съпруг на пострадалата, с думите: „Ще те обезглавя бе, момче!“ и тази закана е могла да възбуди основателен страх за осъществяването – престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Г.П. се запознал с пострадалата жена чрез социалните мрежи. Няколко месеца двамата водили неангажираща кореспонденция. След това Г.П. започнал да става настоятелен в общуването, държал на лични срещи, които пострадалата отказвала. Обвиняемият често я тормозел както по телефона, така и лично. Посещавал местоработата и жилището й. Предизвиквал скандали. На 13.10.2020 г. при поредния отказ на пострадалата да се срещне с него той я заплашил със саморазправа. Неколкократно съпругът на пострадалата провеждал разговори с обвиняемия, за да спре да я притеснява. На 19.10.2020 г. Г.П. отправил и към него закана с убийство с думите: „Ще те обезглавя бе, момче!“.

Обвиняемият Г.П. е криминално проявен. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и задържан, се наказва с лишаване от свобода до 6 години.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Г.П. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Г.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн