44-годишен е задържан за притежаване на метамфетамин, опит за бягство и нанасяне на телесна повреда на полицай

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В.В., на 44 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 31.01.2021 г., в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество – метамфетамин – престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на същата дата противозаконно пречил на органи на властта да изпълнят служебните си задълженията – да го задържат и да запазят местопроизшествието, с оглед данни, че извършва престъпление с предмет наркотични вещества, като е направил опит да избяга с управлявания от него лек автомобил, марка „Фолксваген“ – престъплението по чл.270, ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че на 31.01.2021 г., в гр. Стара Загора, причинил на полицейски орган при изпълнение на службата му лека телесна повреда – престъпление по чл.131, ал.2, т.4 вр.чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 31.01.2021 г., в гр. Стара Загора, обвиняемият В.В. управлявал лек автомобил „Фолксваген“. Полицейските служители разполагали с данни, че той извършва престъпление с предмет наркотични вещества. Те направили опит да го спрат и да му извършат проверка. В.В. решил да избяга, при което причинил телесно увреждане на един от полицейските служители. При извършване на обиск на обвиняемия В.В., в дрехите му били намерени три пакетчета с кристалообразно вещество. При тестване с полеви наркотест то реагирало на метамфетамин, на стойност 1 411 лв. Наркотичните вещества били иззети по съответния законов ред, а В.В. бил задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан. Деянието на 31.01.2021 г. е извършено след изтърпяно наказание за престъпление, свързано с наркотични вещества. Освободен е бил от затвора през юни 2018 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че В.В. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо В.В. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн