30 молби и предложения от граждани бяха обсъдени в Комисията по безопасност на движението към Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2139IMG_2136В Община Стара Загора днес се състоя заседание на Комисията по безопасност на движение. Общо 30 бяха молбите и предложенията от граждани, които членовете на комисията разгледаха.

Част от постъпилите заявления бяха за поставяне на пътни огледала и регулиране на движението в райони с обществени паркинги, както и за предотвратяване на възможност за паркиране на МПС върху тротоарни площи.

Обсъдени бяха възможностите за поставяне на знаци, указващи възможност за паркиране, така че да не се създават предпоставки за инциденти, както и за монтиране на антипаркинг елементи.

Комисията предложи поставяне на осветителни знаци, указващи пешеходни пътеки, в няколко части на града. Дискутирана беше възможността за поставяне на пътен знак Б-9, забраняващ влизането на велосипеди, в пространството около сградата на община Стара Загора.

По препоръка на председателя на комисията и ресорен зам.-кмет на Стара Загора Йордан Николов част от предложенията ще бъдат насочени към екипа, който в момента работи по изготвяне на Генерален план за движение, за да има синхрон и намаляване на конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори.

Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат обратна информация за взетите днес решения.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн