Депутатът Гьоков пита здравния министър за бившия АГ комплекс в Стара Загора

ПОРТАЛ СЗ – PortaLSZ.com
СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

БСП-съветниците: Общината да придобие собствеността на сградата

Георги Гьоков - МЗЩе има ли воля държавата да предостави сградата на бившия АГ комплекс на община Стара Загора? На този въпрос депутатът от БСП Георги Гьоков очаква отговора на министъра на здравеопазването.

Идеята е да бъде създаден съвременен общински здравен център за извънболнична помощ, където компактно да бъдат настанени и личните лекари. На последното заседание на местния парламент БСП-съветниците изразиха за пореден път категоричната си последователна позиция общината да придобие собствеността на бившия здравен комплекс.

Близо 2 години сградата не се използва по предназначение, без охрана е и е обект на кражби. Видимо е за преминаващите, че две трети от медните ламарини на покрива на сградата са окрадени и това ще доведе до течове във вътрешността и рушене на сградата. Още повече финансовото състояние на УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ не позволява ремонт на бившия комплекс, припомни Гьоков. Той пояснява на министъра обстоятелствата, известни на старозагорци, че идеята на общинското ръководство е била да се отстъпи собственост на терени на болничния комплекс към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“, както и да бъдат премахнати стари дългове на лечебното заведение към общината, натрупани в годините, а придобитата по този начин сграда да се превърне в съвременен център за извънболнична помощ.

Гьоков очаква здравният министър да информира в парламентарния контрол за идеите на Министерството за „бъдещето“ на емблематичната за Стара Загора сграда на бившия АГ комплекс.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн