Прокуратурата наблюдава досъдебно производство за трудова злополука в завод „Арсенал“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
ProkuraturaРайонна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение Казанлък, наблюдава досъдебно производство, по което се извършва разследване от служители на РУ на МВР – Казанлък, за престъпление по чл.134, ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.

Около 8,30 часа днес в подстанция, захранваща с електроенергия завод „Арсенал“ АД, се е извършвала подготовка за ремонтни дейности. В подстанцията е възникнала волтова дъга, от която е пострадал 32-годишен инженер-енергетик, като е получил обгаряне на горния ляв крайник и част от лицето. Пострадалият веднага е бил транспортиран в Клиниката по изгаряния към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“ – София, без опасност за живота. В 9,18 часа в РУ на МВР – Казанлък е постъпил сигнал за възникналата трудова злополука. На място е изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Казанлък, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

Образувано е досъдебно производство за причинената средна телесна повреда на В.М., на 32 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134, ал.1, т.2 от НК, като предвиденото наказание е лишаване от свобода до две години или пробация.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн