Близо 17 хиляди сигнала са получени на „Горещия телефон“ на Община Стара Загора през 2020 година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Telefon16 821 сигнала са получени на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора 0800 157 37 от началото на 2020 до 30 ноември, сочи справката на звено „Градска мобилност“. За сравнение за предходната година сигналите са били малко над 13 хиляди, което е увеличение с над 20 %.

Най-много са подаваните сигнали за нарушаване на обществения ред – 2039 сигнала. От 1 януари до 1 декември е съобщено за над 3500 неправилно паркирани автомобила в града, което е 1/8 от общия брой подадени сигнали.

През отминаващата година старозагорци са подали над 1200 сигнала, свързани с чистотата и околната среда. Подават се още съобщения за бездомни кучета и незаконно строителство, домашно насилие, изоставени деца, натровени кучета. Зачестяват оплаквания от силна музика и шумни компании на открито, както и от аларми на автомобили. Сред подаваните сигнали са и такива за инциденти с хора или животни.

Сериозно повишение има регистрирано и на получените сигнали на платформата на Община Стара Загора https://www.starazagora.bg/. От началото на тази година те са 856, като за сравнение през същия период на миналата година са били 590. Близо 20% от тях са за изоставени автомобили. Множество сигнали за незаконни сметища са били проверени след подадени сигнали. От проверките са установени 36 регламентирани сметища на общинска земя и 10 сметища в частни имоти.

След подадени сигнали са ремонтирани лампи от уличното осветление. Обезопасени са шахти, премахнати са клони, надвиснали над пътното платно. Община Стара Загора е реагирала на всички сигнали, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн