Задържаха 27-годишен за множество кражби на животни и катализатори на автомобили

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Казанлък привлече като обвиняем и задържа Е.С., на 27 г., по образувани две досъдебни производства за кражби – престъпления по чл. 196, ал.1, вр. чл. 195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл. 20, вр. чл. 29 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването по първото досъдебно производство е установено, че в периода от юли 2020 г. до ноември 2020 г. обвиняемият Е.С. е извършил поредица от кражби на животни – 4 телета, 3 кози, 1 козел, 16 овце и 2 агнета от различни малки населена места в района на общините Казанлък и Мъглиж. В един от случаите той направил дупка в стената на обор и оттам извел животните, а в друг разбил катинар на врата на селскостопанската постройка. Установяват се и други лица, участвали в кражбите.

По второто досъдебно производство, за времето от октомври 2020 г. до ноември 2020 г., обвиняемият Е.С., в съучастие с други лица, е извършил и поредица от кражби на катализатори от автомобили в района на Казанлък.

По образуваните досъдебни производства под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, следствен експеримент, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

С постановление на наблюдаващия прокурор Е.С. е задържан за срок от 72 часа. Той е осъждан многократно и настоящите престъпления е извършил в условията на опасен рецидив.

Предстои Районна прокуратура – Казанлък да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн