Задържаха под стража непълнолетен за грабеж на вещи от 78-годишна жена

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Т., на 16 г., привлечен като обвиняем за това, че на 2 декември 2020 г. в Казанлък е отнел чужди движими вещи – пазарска чанта, портмоне, документ за самоличност и пари – сумата от 22 лв., от владението на 78-годишна жена с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал. 1, вр.с чл.63, ал. 1 т.3 от Наказателния кодекс.

На 2 декември 2020 г. около 16 ч. пострадалата 78-годишна жена се движела към магазин за хранителни продукти. Тя вървяла по улицата, а ръката й била пъхната през дръжките на чантата. Обвиняемият С.Т. решил да я отнеме. Застанал зад гърба на жената и рязко дръпнал чантата. Пострадалата паднала на земята. Обвиняемият С.Т. избягал по улицата с отнетата чанта.

По образуваното производство под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове. С.Т. е бил осъждан за взломна кражба, извършена в съучастие с друго лице и чрез използване на техническо средство.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн