ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари пакетирани храни и предпазни средства срещу COVID-19 на Дома за хора с увреждания в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Дарението е част от програмата за Корпоративна социална отговорност на компанията
*
Home Disabled People Stara Zagora 1ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“ дари хранителни продукти и предпазни средства срещу COVID-19 на Дома за пълнолетни хора с физически увреждания в град Стара Загора. Безвъзмездната помощ ще повиши безопасността на пребиваващите в институцията в сложната епидемична обстановка.

Компанията осигури безконтактни диспенсъри за дезинфектант, препарати за дезинфекция на ръце и повърхности, както и предпазни шлемове за персонала, който се грижи за живущите в социалната институция, като по този начин ще се подобри хигиенната сигурност на територията на Дома. Настанените ще имат достъп и до над 1.5 тона опаковани хранителни продукти – боб, леща, ориз, брашно, захар, макарони, олио, рибени консерви, месо и компоти.

„За голямо съжаление, епидемията от COVID-19 все още не е отминала. В момента обществото и най-уязвимите групи хора в него се нуждаят от протегнатата ръка на бизнеса, която да осигури повече сигурност и подкрепа във времена на изпитание за всички ни. Една от основните ни цели е била винаги да търсим решения за проблемите на местните общности и нуждаещите се. Ще продължим да правим това и занапред“ , коментира Надя Синигерска – Бохорова, Мениджър „Корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие“ в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3“.

Домът за хора с увреждания в Стара Загора съществува от 1976 г. и е най-голямата институция с подобна дейност на територията на Балканския полуостров. Той има капацитет за настаняване на повече от 200 души, като ежегодно осигурява над 13% от услугите за хора с увреждания на територията на страната. В момента в него са настанени 195 души на различна възраст, които ежедневно имат достъп до единствения по рода си рехабилитационен център, който се помещава в самата сграда и разполага с условия за медицинска гимнастика, физио и механотерапия. През 2019 г. „КонтурГлобал“ обнови и оборудва с най-съвременна терапевтична апаратура залата за механотерапия в Дома.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и активни дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е разположена топлоелектрическата й централа. През последните години компанията е отделила над 4 милиона лева за проекти в полза на обществото. Основната част от средствата се насочват за помощ на местните общности.

“КонтурГлобал Марица Изток 3″ притежава и управлява първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища в Югоизточна Европа, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност на труда и опазване на околната среда. Централата произвежда 10% от електроенергията в България, използвайки местни енергийни източници и така допринася за гарантиране на енергийната сигурност и независимост на страната. Над 1,4 милиарда лева са инвестирани за гарантиране надеждната работа на централата и в мерки за опазване на околната среда. Акционери са международната енергийна компания ContourGlobal (73%) и Националната електрическа компания (27%).

DJI_0258
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн