БСП скърби за председателя си в Чирпан Даниела Драгийска

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Daniela_DragiiskaОбластният съвет на БСП-Стара Загора изказа съболезнования на близките на адвокат Даниела Драгийска по повод кончината й след кратко боледуване. Даниела беше член няколко мандата на областната структура. „Активен, честен, толерантен, справедлив, енергичен, инициативен другар. Загубихме един човек, отдаден на принципи и каузи за по-добро и справедливо общество“, написа председателят Румяна Динева.

Даниела Драгийска оставя трайни следи в местния парламент на Чирпан с ревностното отстояване на гражданската позиция, мотивирани решения, реалистични анализи и равносметки като зам.-председател в настоящия мандат, като председател в мандата 2015-2019 г., като ръководител на групата на БСП в периода 2011-2015 г. и като общински съветник два мандата преди това.

„Ще я помним дълго с лекотата и професионализма, с които предлагаше инициативи и стратегии. Като председател на жените-социалистки от 2005 г. в БСП-Чирпан и член на Областния съвет на ОЖС винаги е следвала принципите на толерантност, равнопоставеност и практичност. И на последното заседание тя бе заредена с перспективи“, написаха във Фейсбук от Областния съвет.

За нея беше важен принципът на дискусията, където се ражда най-добрата политика, с която се гордееха в основната й партийна организация „Дискусионен клуб 92“, който тя председателства дълги години. Даниела беше член на БСП от 2002 г., дългогодишен представител на Изпълнителното бюро и на Общинския партиен съвет. На 11 юли 2020 г. социалистите от община Чирпан я избраха за председател.

„Загубихме слънчев и добър човек, професионалист, председател на ОбС на БСП в Чирпан, общински съветник. Ще я помним като принципна, борбена и всеотдайна за хората и социалистическата идея“ – съболезнования изказаха и от Общински съвет на БСП-Стара Загора и общинските съветници от „БСП за България“.

Отворена е съболезнователна книга в Областния съвет на БСП-Стара Загора. Съболезнования могат да се пишат и в клуба на БСП Чирпан. Погребението е в 12 часа на 3 декември 2020 на Чирпанските гробища.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн