27-годишният социалист д-р Радослав Георгиев е при ковид болните пети ден в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Младежкото обединение в БСП продължава да набира доброволци от областта
*
д-р Георгиев вдясноВече пети ден 27-годишният лекар Радослав Георгиев (вдясно на снимката) е при болните от коронавирусна инфекция. Той е един от доброволците на БСП от Стара Загора, които решиха да се впуснат в болничната помощ на своите колеги в специализираното отделение на Болница „Тракия парк“. „Воден от дълга си и предвид цялостната ковид картина взех решение да съм тук. Роден съм в деня на космонавтиката, но не съм си представял някога, че ще работя, облечен в скафандър. Това допълнително усложнява лекарската дейност на всички колеги. По 12 часа сме при пациентите, вода, телефон, храна и тоалет си позволяваме само в обедната почивка. Болницата е осигурила всички необходими дезинфектанти и средства на безопасност“, разказва д-р Георгиев, който вярва, че здравето и благополучието на пациента са над всичко. Той работи в АГ отделението и дава дежурства в неотложните кабинети в Стара Загора и Чирпан.

„Познавам ковид вируса от първия миг, който се настани и у нас. Важно е да се знае, че при първото неразположение в човешкия организъм трябва да се потърси общопрактикуващ лекар и да не се прибягва до самолечение. При младите, ако нямат придружаващи заболявания, лечението преминава бързо. Докато при възрастните над 70 години със съпътстващи диагнози оздравителният процес се забавя поради усложнения. Пациентите са признателни и благодарят за всичко, добронамерени са. Неколкократно през деня и нощта се следят жизнените показатели на всеки. За обемната документация няма да говоря“, споделя опита си младият доктор, който е член на Младежкото обединение в БСП и председател на комисията по здравеопазване към общинския партиен съвет.

Той е убеден, че всеки трябва да се предпазва разумно, без прекаляване и със съответната дезинфекция. „Имаше мерки, които бяха излишни – като КПП-тата и маските на открито или при учениците с ограничителни линии. Както и „зелените коридори“ няма да дадат очаквани резултати, но ще проследим и последните въведени мерки“, коментира д-р Георгиев. По думите му за справянето с вируса е нужно мобилизиране на абсолютно всички.

Младежкото обединение в БСП продължава да набира доброволци от областта, които ще се включат в акцията по подпомагане, инициирана от Парламентарната група на „БСП за България“ в битката с коронавируса. Социалистите препоръчват да не участват хора с придружаващи заболявания, тъй като е важно за всеки да бъде отговорен както за своето здраве, така и за здравето на близките си. Доброволческата дейност ще се извършва в Ковид отделенията на общински болници, в здравни и социални служби.
#

spodelime


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн