40 точки ще гледа Общинският съвет в Стара Загора на 26 ноември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_136340 предложения съдържа дневният ред на Общинския съвет в Стара Загора за редовното ноемврийско заседание, което ще се проведе на 26 ноември от 9.00 часа в зала „П.Р.Славейков“. Това стана ясно по време на проведената днес традиционна пресконференция на председателя на местния парламент Мария Динева.

Тя посочи, че по време на 16-тото заседание ще бъдат гласувани на първо четене Наредбата за изменение и допълнение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора и Проектът за Наредба за условията и реда за стимулиране на деца с високи постижения в Община Стара Загора. На второ четене ще бъде разгледана и гласувана и Наредбата за реда и условията за поставяне и премахване на преместваеми обекти и елементи на градското обзавеждане на територията на Община Стара Загора.

Съветниците ще гласуват вътрешни компенсирани промени в бюджета на община Стара Загора. Отчетните данни за касовото изпълнение на бюджета към края на месец октомври, в частта собствени приходи, показват изпълнение от 76.93 на сто спрямо годишните разчети за 2020 година. Драстично изоставане се очертава в приходите от продажба на общинско имущество, спад на приходи, дължащ се основно на намаляването на икономическата и търговската дейност – по-малко постъпили наеми, приходи от продажби и цени на услуги, както и промяна в инвестиционната програма на Общината. В резултат на предложените промени общото намаление на приходната и разходната част на общинския бюджет е 7 414 000 лева.

Председателят на местния парламент допълни, че по време на предстоящото заседание ще бъде обсъдено предоставяне на финансова помощ от Община Стара Загора на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Стара Загора, както и отпускане на субсидия на „Диагностично консултативен център – I“ ЕООД за откриване на триажен COVID кабинет.

Общински съвет ще вземе решение за одобряване на Годишен план за ползване през 2021 г. на дървесина от горски територии, собственост на Община Стара Загора, на територията на ТП „ДГС Стара Загора“ и ТП „ДГС Чирпан“.

По време на пресконференцията бяха представени докладите на четирите временни комисии, извършили проверки на общинските търговски дружества (виж тук >>>).
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн