Хотелите да са в готовност за настаняване на COVID болни, разпореди Борисов

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Bolnica v hotelМинистър-председателят Бойко Борисов разпореди да бъде създадена необходимата реорганизация за определянето на части от болниците, които да са специализирани само за лечението на COVID-19, както и за готовност на хотелите за настаняване на хора при нужда. По време на видеоконферентното заседание на правителството премиерът Борисов изиска от министрите максимално бързо да предприемат нужните действия.

В хода на онлайн заседанието министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера Борисов, че е провел среща с директорите на болници и още днес ще бъде изработена заповед за реорганизацията, с която ще се гарантира осигуряването на необходимите медицински грижи за българските пациенти с коронавирус в специално обособените за целта части в болниците. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова информира, че е в ход излъчването на хотели, в които при нужда да бъдат настанявани хора при изчерпване на капацитета на лечебните заведения и до края на деня те ще бъдат конкретно посочени. Такава готовност е налице за София и София-област, но ще бъдат предложени такива места и за територията на цялата страна.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн