PCR лабораторията на МЦ „Трета поликлиника“ ще работи и в събота, пуска онлайн проверка на резултати

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
PCR-laboratoria-19-WEBРезултатите от PCR тестовете за коронавирус, направени във вирусологичната лаборатория на МЦ „Трета поликлиника“, от понеделник, 2 ноември, ще могат да се проверяват онлайн. По този начин ще се избегне струпването на повече хора на едно място, съобщиха от ръководството на здравното заведение.

След вземането на проба за PCR тест изследваните ще получават потребителско име и парола, с които ще могат да научат резултата си по интернет. Това ще помогне на пациентите, които са получили положителен резултат, да останат по домовете си и да се изолират своевременно от контакти с други хора, коментира прокуристът на Болница „Тракия“ Иван Колев. От понеделник, 2 ноември, PCR лабораторията на МЦ „Трета поликлиника“, разположена в сградата на Болница „Тракия“ – Парк, ще работи 6 дни в седмицата. Освен от понеделник до петък, когато PCR проби се вземат от 8.00 до 17.00 часа, лабораторията вече ще работи и в събота, като проби ще се вземат от 8,30 ч. до 12,30 часа. Резултатите от направените в събота тестове ще се получават до 24 часа от вземането на пробата, както е и през останалите дни и също ще могат да се проверяват онлайн.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн