Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 1 ноември – Ден на народните будители

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Zhivko Todorov april 2020 - 1024Скъпи съграждани,
Уважаеми дейци на просветата и културата,

Приемете моите искрени поздрави по повод 1 ноември – Деня на народните будители!

Този ден е посветен на всички български просветители, книжовници, революционери и свети будители – празник на възраждащия се национален дух и устремения порив към образование и книжовност. На страниците на българската история са изписани имената на десетки личности, посветили делото си на българската писменост и култура.

В празничния ден поздравявам всички Вас – техните следовници, съвременните народни будители, които днес работите за запазване на българското образование и култура. Във времена на технологичен подем пред Вас стои предизвикателството да съчетаете традициите с новаторството в един общ стремеж за развитие и огромната отговорност да опазите духовния свят на новите поколения. Вярвам, че обединени ще намерим сили да продължим святото дело на предците ни и да съхраним вечно устремения български дух към овладяване на знанието.

Пожелавам всяко Ваше начинание да се увенчае с успех и да защитите представата, която имаме за българския просветител! Бъдете достойни наследници на героичната ни история и вярвайте в бъдещето на Родината!

България е имала своите будители в не по-малко тежки времена! Ще ги има и занапред! Бъдете здрави, от цялото си сърце Ви желая успех! – се казва в поздравителния адрес на кмета Живко Тодоров.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн