Предстоящи събития в РБ “З. Княжески” – Стара Загора, 26-31 октомври 2020

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Bibliotekata 66026 октомври (понеделник), 19:00 ч., зала първи етаж
Прожекция на документалния филм „Случаят Бедечка“ в Стара Загора.
Независим пълнометражен документален филм
Продължителност: 68 мин.
Продуцент и режисьор: Димана Шишкова
Анимации: Стефка Бенишева
Музика: Doesn’t Frogs, Federico Truzzi, LPG, Florian Niesbach и др.
Участват: Ивайло Клисуров, Райна Джогова, Първан Симеонов, Живка Александрова, Люба Петкова, Мариана Стоилова, Росица Джамбазова, Тенко Дянков, Живко Тодоров, Петко Еврев, Радка Кусева и други.
Резюме на филма:
„Случаят Бедечка“ е своеобразна дискусия между засегнатите страни в казуса с едноименния старозагорски парк. Това са представители на граждански и екологични организации, наследници на собствениците на частни парцели в спорната територия, административни служители и независими експерти.
Филмът представя едно лично пътешествие на авторката, което започва от родния ѝ град Стара Загора и преминава през три континента. С любопитни примери за усилията на гражданското общество в Берлин, урбанистичен проект за устойчив град в панамската джунгла и среща с коренното население на Венецуела – филмът търси широк поглед за значението на зелените градски площи и проблемите, които съпътстват процесите на трансформацията им в България и по света.
Входът е свободен. За да осигурите своето място, моля направете резервация тук:

https://www.eventbrite.com/e/125214972353

27 октомври 2020 г. (вторник), 18:00 ч., зала първи етаж
Оперен концерт Полина Влахова и приятели.

28 октомври 2020 г. (сряда), 17:00 ч., фоайе първи етаж
Изложба „Съзряване: Процеси“ на студенти втори курс от специалността „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ на Педагогически факултет при Тракийски университет.
В изложбата ще бъдат показани художествени експерименти на студентите, които чрез изразните средства на съвременното изкуство и свободното творческо мислене показват етап на визуално и художествено съзряване и степени на художествено обучение.
Всички студентски проекти са подчинени на тема с обществено значение в областта на образованието.
Изложбата ще бъде достъпна до 11 ноември 2020 г.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн