Седмица на програмирането организираха в старозагорско училище

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_8216В СУ „Христо Смирненски“ отбелязаха Европейската седмицата на програмирането с образователни инициативи.

На 20.10.2020 г. ученици от шести клас представиха пред своите съученици от пети клас мултимедийна презентация на тема „История на изчислителната техника“. Те говориха за възникването, поетапното развитие и усъвършенстване на изчислителната техника. Разказаха и за Джон Атанасов – баща на компютъра и българският му произход. Учениците изгледаха и видеоклип на тема „Компютърът на бъдещето – холограма“.

На 22.10.2020 г. ученици от седми клас подготвиха и представиха пред учениците от шести клас две презентация „История на програмирането“ и „Известни програмисти – пътят към успеха“. Седмокласниците увлекателно разказаха за възникването, историческото развитие, съвремието и бъдещето на програмирането. Посочиха стъпките за навлизане и развитие в професията програмист. Шестокласниците се запознаха и с десетте най-известни програмисти, с техния труд, принос и постижения. Научиха какво е създал всеки един от тях и къде се прилага.

В училището работят и по различни проекти. Викторина по география пък организираха седмокласници като част от Националната програма „Заедно за всяко дете“, по която училището работи. Учениците влязоха в оспорвана битка, отговаряйки на въпроси с избираем отговор, след което търсиха и посочваха обектите на географската карта. Везните се накланяха ту на страната на единия отбор, ту на страната на другия, за да се стигне след четвърти кръг до победа на отбора на 7а клас.

По същата програма третокласниците проведоха занятие „Есента е дошла“. Пред погледа на своите въодушевени родители от клуб „С мама на чай и сладки“ децата апликираха и моделираха, умело ръководени от своята всеотдайна учителка Велина Йотовска.

Часът завърши с изложба на сътворените от децата апликации, изпълнения на детски песнички и стихотворения, и с чаша билков чай и сладки за всички.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн