56 нови с коронавирус в региона от вчера. За месец – 37 ученици и 27 преподаватели

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
__Koronavirus 66056 са новорегистрираните случаи на COVID-19 в област Стара Загора. Те са потвърдени с PCR тестове на 22 октомври. Сред тях е ученик от 9-ти клас в Средно училище „Максим Горки“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия. Паралелката е карантинирана, в помещенията е извършена крайна дезинфекция. С коронавирус е заразен преподавател в 5-то Основно училище „Митьо Станев“ в Стара Загора. Той е ползвал лични предпазни средства и през последните няколко дни не е бил на работа, затова не се налага карантиниране.

От 15 септември до момента в област Стара Загора с коронавирус са заразени общо 37 ученици, 25 преподаватели в 26 училища.

При планирани изследвания в Дома за възрастни хора с увреждания в Стара Загора са установени два случая на COVID-19 при санитар и рехабилитатор. Контактните от първа линия са карантинирани. На всички домуващи и останалия персонал тестовете са отрицателни.

Призоваваме хората да проявяват отговорно отношение както към себе си, така и към околните! В случай на симптоми да си останат вкъщи и да започнат своевременно лечение, назначено от личния си лекар.

Моля, спазвайте противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн