84 новодипломирани ветеринарни лекари положиха Хипократовата клетва в Тракийския университет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC_2496DSC_254884 новодипломирани ветеринарни лекари от випуск 92 положиха Хипократовата клетва в Тракийски университет – Стара Загора.

Те бяха изпратени в професионалния си път на тържествена церемония от ректорското и деканските ръководства на висшето учебно заведение, зам.– министъра на земеделието, храните и горите доц. Янко Иванов, проф. Паскал Желязков – изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните, областният управител на Стара Загора Гергана Микова, д-р Дамян Миков – директор на Областната дирекция на агенцията по безопасност на храните, доц. Красимира Генова – декан на Факултета по Ветеринарна медицина към ЛТУ –София, д-р Живка Жекова от изпълнителното бюро на Съюза на ветеринарните лекари в България, д-р Мирослав Първанов – председател на Областната колегия във Враца и председател на Комисията по нормативни документи на „Български ветеринарен съюз“, д-р Камен Ябълкаров – директор на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина “Иван П. Павлов”, Стара Загора

Ректорът на университета доц. д-р Добри Ярков, който също е ветеринарен лекар, поздрави абсолвентите, като сподели, че вратите на Тракийския университет винаги ще са отворени за тях: „Вълнувам се много, защото за първи път като ректор дипломирам абсолвенти от Ветеринарномедицинския факултет, защото аз самият съм ветеринарен лекар от този факултет, защото съм част от семейството на факултета. Поздравявам Ви, че завършвате факултета, който е лидер на ветеринарното образование в България и уважаван извън страната, имайки предвид, че в него се обучават студенти от над 30 страни. Професията, която сте избрали, изисква работа, всеотдайност, любов. Хуманният лекар лекува човека, а ветеринарният – човечеството. Пожелавам Ви да не късате връзката никога с университета, защото оттук Ви тръгва кариерата. Желая Ви успех и попътен вятър. Винаги сте добре дошли в Тракийския университет!“

Деканът на Ветеринарномедицинския факултет доц. д-р Тодор Стоянчев отправи покана към абсолвентите да станат част от новите учени във ветеринарната медицина: „България има нужда от Вас, България има нужда от дигитално поколение ветеринарни лекари, каквито сте Вие. Ние започнахме една нова посока, която благодарение на г-н Ректора ще бъде реализирана и всички онези незавършени дела, свързани с модернизация и дигитализация, ще бъдат въведени във ветеринарната медицина, включително и новото понятие дигитална ветеринарна медицина, наречено телемедицина. Ние имаме и пакет от виртуална реалност, която е изцяло приложима в обучението по ветеринарна медицина. Каним Ви да кандидатствате при нас за нашите топ-позиции за асистенти. Ако търсите кариерно развитие в науката, в преподавателската част, може да станете част от нас в катедрите “Вътрешни болести” и “Патофизиология”, може да продължите и с докторантура или следдипломни форми на обучения. Аз вярвам във Вас! Успех!“

На добър час на новите ветеринарни лекари пожела заместник-министърът на земеделието, храните и горите – доц. Янко Иванов: „Аз самият съм завършил тук и пред 40 години бях от другата страна. Вие носите един огромен товар на гърба си като знания, сега остава да ги приложите в практиката. Където и да отидете, винаги ще носите в сърцето си тази професия и не забравяйте откъде сте тръгнали. На добър час!“; както и областният управител на Стара Загора Гергана Микова: „Всички ние се гордеем с Вас, защото Вие сте онази част от нашия град и нашата област, на която разчитаме, където и по света отидете. Част от Вас утре ще стоят горе на тази трибуна, част от Вас ще бъдат лекари, други преподаватели, но въпреки всички трудности, които ще срещнете, Вие ще бъдете преди всичко човеци. А за да станете човеци, заслуга имат Вашите родители, преподаватели, приятелите Ви, хората, на които сте се опирали и ще се опирате. Желая Ви попътен вятър и успех!“.

Изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните проф. Паскал Желязков отправи покана към новодипломираните ветеринарни лекари да започнат работа в агенцията, като им разясни позициите, които могат да заемат и бъдещото кариерно развитие.

Курсовият ръководител на випуска доц. Звезделина Янева, която през всичките години на следване е стояла най-близо до студентите, ги приветства за началото на професионалния им път и се сбогува през сълзи със своите абсолвенти.

Средният успех на курса е 4,28, а първенец на випуска е Марин Куртов с диплома отличен 5,88.

Новите ветеринарни лекари положиха Хипократовата клетва и 84 абсолвентски шапки полетяха в небето след 6 години упорит труд в изучаване на ветеринарната медицина.

DSC_2510DSC_2481

DSC_2456DSC_2607

DSC_2522DSC_2805
#vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн