Задържаха пласьор на марихуана в двора на училище, полицията засилва контрола около учебните заведения

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
___MVR gerb 260Противодействието на престъпленията с наркотични вещества и опазването на живота и здравето на децата е приоритет в дейността на ОДМВР – Стара Загора. От началото на новата учебна година ОДМВР – Стара Загора планира и провежда системно полицейски операции за противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества в районите на учебните заведения.

В изпълнение на заповед на Районна прокуратура – Казанлък, на 15.10.2020 г. от служители на РУ – Казанлък е проведена поредната специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на наркоразпространението сред непълнолетните. За времето от 08:30 ч. до 14:30 ч., са проверени девет учебни заведения и районите около тях и 37 лица. При извършена проверка на 15-годишен младеж в двора на средно училище в гр. Казанлък, същият доброволно е предал 6 топчета свити по специален начин, съдържащи около 4 гр. суха зелена тревиста маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. В РУ – Казанлък е образувано бързо производство по чл. 354а от НК. Младежът е задържан за срок до 24 часа и е уведомена РП – Казанлък.

ОДМВР – Стара Загора ще продължи засиленото наблюдение на районите на учебните заведения и провеждането на ежеседмични операции за противодействие на престъпленията с наркотици и на противоправните деяния, извършвани от и срещу непълнолетни лица.

Сигнали за престъпления и нарушения на обществения ред в районите на училищата и детските заведения в Област – Стара Загора могат да се подават от гражданите на телефон 112, във всяко Районно управление и Участък „Полиция“ при ОДМВР – Стара Загора, в приемните на полицейските инспектори по места и на електронна поща: stara_zagora@mvr.bg. Здравето, безопасността и благоденствието на децата са отговорност на цялото общество.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн