Старозагорският омбудсман Надежда Чакърова награди победителя в организирания от институцията конкурс за есе на тема „Моите граждански права и отговорности“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
13_10_20Елена Станчева от VIII „а“ клас от Професионална гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора е отличена за най-оригинално есе, като лично й бе връчена Грамота и награда – литература по Гражданско образование, осигурена от Фондация „Миню Балкански“.

Конкурсът премина при интерес от младежи от училищата в община Стара Загора. Изпратени бяха и есета от София и Лом.

Комисията в състав Надежда Чакърова – омбудсман, Стара Загора, председателят на Националната мрежа на местните омбудсмани Иван Капралов и Георги Туртуриков – историк и юрист, е подготвила и грамоти за всички участници.

Есето на победителя ще бъде популяризирано към младежки структури, както и в мрежата на Младите омбудсмани в България, с цел по-добро познаване на правата им в съвременното гражданско общество. Инициативата е продължение на реализираните срещи и дискусии с млади хора в дейността на обществения посредник за повишаване на правната култура.
#

spodelime


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн