Кметът на Стара Загора Живко Тодоров спечели национална награда за успешно управление на голяма община

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Zhivko Todorov 660_92 (5)Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров спечели Национална награда в категория „Успешно управление на голяма община 2020“ за Южна България от Асоциацията на българските градове и региони. Това се случи по време на провелия се във Велинград двудневен форум, на който специалисти разясняваха „Предизвикателствата пред общините в България в контекста на европейските политики 2021-2027“. Основните теми, които разискваха участниците, бяха свързани с регионалната политика, зелената сделка на ЕС, правната и институционалната рамка в областта на закрилата на бежанците и местната им интеграция.

Отличието бе получено от Георги Симеонов, директор на Дирекция „Инвестиции и европейски програми“ към Община Стара Загора. Той благодари за отличието като подчерта, че Община Стара Загора работи по реализацията на множество проекти. „Добрите резултати са постигнати благодарение на европейската солидарност и активното използване на всички възможни източници на финансиране“, допълни Симеонов.

Шестите годишни награди на Асоциацията бяха в 23 категории. Основният критерии за журито за определяне на призьорите бяха реализираните общински проекти с ясни и устойчиви резултати.

Събитието уважиха областни управители, кметове, зам.-кметове, председатели на общински съвети, общински съветници, членове и партньори на Асоциацията. В програмата на конференцията участваха и изтъкнати лектори.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн