Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени” зарадваха старозагорци за празника на града

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_0435IMG_0433Кулминацията на честванията на Деня на Стара Загора – 5 октомври, беше празничният концерт на обичания от поколения българи старозагорец Стефан Вълдобрев. Пред събралите се стотици граждани на площада пред Община Стара Загора известният актьор, композитор, музикант, певец и филмов режисьор представи авторската си „Книга за песните“.

Той разказа множество истории, свързани с любимите му места в родния град, с любимите преподаватели, които са били важна част от живота му и изграждането му като творец.

„Когато през май излезе моята книга, аз много исках първото представяне за България да се случи именно в родния ми град, тъй като повече от половината от книгата е пропита от духа на Стара Загора, от духа на родното място. Стана така обаче, че започнах представянето на книгата из страната и сега точно на празника на града – 5 октомври, се случва венецът на представянето на книгата ми в любимата Стара Загора“, сподели Вълдобрев.

На сцената при него се качи една от най-обичните му учителки и настоящ зам.-кмет на Община Стара Загора – Иванка Сотирова. Тя си спомни, че преди всеки учебен час Стефан Вълдобрев е стоял с китарата в ръка и е подготвял част от множеството си сценични изяви. „Ние учителите се чудехме какво ще бъде бъдещето на Стефко – дали ще бъде актьор или музикант, но той успя да съчетае безкрайните си таланти и започна дори и да пише. Сега пише текстове на много известни песни“, разказа Сотирова. Тя допълни, че множество ученици от Стара Загора са станали успешни в различни сфери на живота и си пожела градът да продължи да изгражда добри граждани.

Сред присъстващите беше и учителката по пиано на Вълдобрев – Савина Кулова, която го определи като “невероятно дете с много разностранни интереси. Все още много съжалявам, че той не завърши музикалното училище“ – каза тя.

Специален поздрав към старозагорци беше последвалият концерт на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“.

IMG_0428IMG_0417

IMG_0408 (1)IMG_0436 (1)
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн