Боряна Патеркова е новият кмет на Млада Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
120580460_3690586550952572_558631198410063348_nsmartЕдинадесетокласничката от ГПЧЕ „Ромен Ролан” Боряна Патеркова спечели битката за кмет на Млада Загора. Изборът се проведе за 24-ти път в Младежкия дом.

Общо четирима младежи – две момичета и две момчета от различни учебни заведения в Стара Загора се включиха в надпреварата за поста. За съжаление част от заявилите участие не се явиха поради заболяване.

„Нашият, живият град на младите“ и „Знаещите млади на нашия град“ бяха основните моменти в програмата на Боряна Патеркова.

Тя и конкурентите й Тодор Митев от ППМГ „Гео Милев“, Александър Русанин от СУ „Максим Горки“ и Офелия Янакиева от ПГСАГ „Лубор Байер“ работиха по изтеглената чрез жребий тема „Доброволчество и партньорство – основа за младежка активност – идеи и възможности“.

Надпреварата се проведе в два кръга – представяне и защита на програма по зададената тема и втори кръг – отговори на въпроси, зададени от журито и публиката.

Жури в състав Моника Тодорова и Мирчо Стойков от Международния младежки център, и Нина Петрова – бивш член на Младежкия общински съвет, след дълго разискване и вземайки предвид тайния вот на делегираните представители, излезе с единодушно решение за избора.

Тази година делегирани представители на шест училища след приключване на дискусионната част, докато заседава журито, гласуваха пряко в отделно обособено помещение с предварително изготвена бюлетина с имената на всички кандидати. Делегираните представители имаха право да отбележат в листата на кандидатите в квадратчето пред името на кандидата само едно име с кръстче или V. Най-много гласове от тайния вот получи Александър Русанин.

Младите хора бяха поздравени от Станимира Димитрова, началник на отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

На избора присъстваха народни представители, общински съветници, учители, педагогически съветници, родители, приятели.

На Пети октомври младите членове на Младежкия общински съвет ще участват в ритуала за празника на града, а новият Млад кмет ще получи символичния ключ на Стара Загора.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн