С концерт на Стефан Вълдобрев поздравяват старозагорци за празника на града

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
img_25682На 5 октомври Стара Загора отново ще чества своя празник. Навършват се 141 години от паметната дата 5 октомври 1879 г. , когато княз Александър Богориди полага основния камък за възстановяването на Стара Загора след опустошенията в града по време на Руско-турската война.

Началото ще бъде дадено в 9.45 часа, когато Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи празничен молебен в Катедрален храм „Св. Николай”.

В парк „Пети октомври“ признателните потомци ще отдадат почит на загиналите и ще поднесат венци и цветя на паметника „Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 г.“ и символичния камък за възстановяването на Стара Загора.

Ритуалът за издигане на Националното знаме на Република България и предаване на символичния ключ на града на Кмета на Млада Загора ще се проведат от 10.30 ч. на площада пред Общината.

След това започва фолклорен концерт „Поздрав от децата на Стара Загора“ с участието на Детски фолклорен ансамбъл „Загорче“, Детски фолклорен ансамбъл „Траянци“ при ЦПЛР и Детско-юношески народен хор „Жарава“ при читалище „Родина-1860“.

В 16.30 часа в парк „Артилерийски“ ще има концерт на Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“.

Традиционната годишна изложба на старозагорските художници „Есенен салон 2020“ ще бъде открита в 17.00 ч. в Зала „Байер“.

Кулминацията на празника започва в 18.00 часа на площада пред Общината. Старозагорецът Стефан Вълдобрев – актьор, композитор, музикант, певец, филмов режисьор, който през май навърши 50 г., ще представи авторската си „Книга за песните“. Поздрав към старозагорци ще бъде концертът на групата му „Обичайните заподозрени“.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн