50-годишен мъж е задържан при акция на ГД „Национална полиция“ и ОД на МВР – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
dsc_0024 (1)dsc_0024Окръжната прокуратура – Стара Загора извършва разследване по досъдебно производство за незаконна продажба на старинна револверна сабя

На 24 септември 2020 г. при операция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“, на ОД на МВР-Стара Загора и на РУ-Чирпан е била осуетена незаконна продажба на уникална револверна сабя. Установено е, че реликвата е била обявена за продажба в интернет сайт от 50-годишен мъж.

При извършените процесуално-следствени дейности в жилище в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, обитавано от мъжа, е открит и иззет мобилен телефон. Установено е, че той е използван за регистрация на профила, от който е излъчена обявата за продажба на оръжието в електронен аукцион. На адреса са открити още портупей (кожен ремък за носене на оръжие), тепляк и мраморни археологически предмети от римската епоха.

Процесуално-следствени действия са проведени и на служебен адрес на съпругата на 50-годишния мъж в Чирпан. Тя доброволно е предала компютърна конфигурация, използвана за създаване на фалшив профил и излъчване на обявата в аукциона.

50-годишният мъж е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Разследването по случая продължава.

В Окръжната прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за незаконна продажба на нерегистрирана културна ценност – револверна сабя – престъпление по чл. 278а, ал. 1 от Наказателния кодекс.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн