Зам.-кметът по култура Милена Желева: Скоро и библиотека „Родина” ще е с нов облик

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
160-годишната библиотека е домакин на тридневен семинар, набелязващ тенденциите в развитието на библиотечния софтуер “АБ Уеб”
*
До няколко години сградата на библиотека „Родина” да придобие нов облик – това обеща зам.-кметът по култура на Стара Загора, Милена Желева. По думите й, от известно време с директора Слава Драганова работят все по-активно за реализирането на мечтания и твърде нужен ремонт на бившата банка и настоящ дом на книгите на бул. „Руски” 17. С този поздрав към 160-годишната библиотека, която е родоначалник на всички културни институции в града на липите, Милена Желева пожела успех на ХХVІІ Есенен семинар “АБ – днес и утре”. Той е организиран от софтуерната фирма „РС-ТМ” ООД, която бележи 30-години дейност, и от библиотека „Родина” – Стара Загора и е посветен освен на юбилеите им и на 25 години съвместна работа.

Библиотека „Родина” бе първата в страната, избрана в далечната 1995 г., в която да се тестват модулите на библиотечния софтуер „АБ”. Днес в семейството на „РС-ТМ” ООД вече са 407 български библиотеки.

IMG_4849.IMG_4868.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн